office@semesemena.co.rs | 011 286 1187

Korijander

190 RSD1,800 RSD

Očisti

Berba 21-28 dana – Mikrobilje korijandera ima intenzivan ukus, odlikuje se nežnošću, sočnošću i visokim sadržajem korisnih materija. Za uzgajanje ovog semena potrebno je mnogo vremena i pažnje, ali vredi svakog truda, ne samo zbog jakog ukusa korijandera, već i zbog specifične slatke arome.

 

Latinsko ime: Coriandrum sativum
Teškoća uzgajanja: teško
Potapanje: 4-8 sati u hladnoj vodi
Stopa setve po ležištu 

(10×20 cm):

oko 10 g
Vreme u mraku: 6-7 dana
Vreme klijanja: 7-10 dana
Procenjeno vreme do berbe: 21-28 dana
Boja mikrobilja: zelena
Ukus mikrobilja: pun ukus korijandera, oštar i svež
Tekstura mikrobilja: nežna, sočna
Nutritijenti: vitamini A, C, E, K, kalcijum, gvožđe, kalijum,  dijetalna vlakna i magnezijum

Smernice za uzgajanje:

Mikrobilje korijandera najbolje je uzgajati u zemlji. Klijanje ovog mikrozeleniša je neuobičajeno – nekad se klice pojave za otprilike nedelju dana, a nekom semenu treba duže. Naoružajte se strpljenjem. Seme treba posejati prilično gusto na blago zbijenoj zemlji. Pokrijte tankim slojem zemlje i umereno natapajte. Pokrijte vlažnom kupolom (poklopcem). Mikrozeleniš korijandra raste polako i više voli hladnije temperature (ispod 21 stepena C), posebno tokom klijanja. Eksperimentišite, postavljajte ležišta na različite temperature.

Za više opštih informacija o uzgoju mikrobilja pročitajte naš članak Kako gajiti mikrobilje – korak po korak” 

Karakteristike:

Mikrobilje korijandera dobar je izvor vitamina K, C i E, i sadrži tri puta više beta karotena od zrelih listova. 

Neke od neverovatnih nutritivnih blagodati su:

  • Pomaže u eliminaciju teških metala iz tela.
  • Moćan antioksidans – smanjuje slobodne radikale, što pomaže u prevenciji raka.
  • Smanjuje anksioznost i poboljšava san.

190 RSD1,800 RSD

Očisti
Šifra proizvoda MB26 Kategorija
Učitavanje…
  • Nema proizvoda u korpi.