office@semesemena.co.rs | 011 286 1187

Kukuruz kokičar

55 RSD550 RSD

Očisti

Berba oko 7 dana – Uzgajajte neverovatno slatke i ukusne izdanke kukuruza. Neverovatno su lepog ukusa. Imaju zapanjujuću žutu boju, pa su ovi izdanci jedinstveno mikrobilje za uzgoj.

 

Latinsko ime: Zea mays everta
Teškoća uzgajanja: umereno
Potapanje: 8 sata u hladnoj vodi
Stopa setve za ležištu 

(10×20 cm):

oko 20 g (količina može da varira)
Vreme u mraku: držite sve vreme u mraku
Vreme klijanja: 2-3 dana
Procenjeno vreme do berbe: oko 7 dan
Boja mikrobilja: svetložuta
Ukus mikrobilja: šećernosladak
Tekstura mikrobilja: hrskava i sveža
Nutritijenti: vitamini A, B, C i E, kalcijum, hlorofil i magnezijum

Smernice za uzgajanje:

Mikrozelene izdanke slatkog kukuruza lako je uzgajati, najbolje na zemlji. Postoji nekoliko ključnih razlika u rastućoj tehnici ovog mikrobilja u odnosu na većinu drugih. Izdanke kukuruza morate ubrati oko 7. dana. Ukoliko se uzgajaju duže od toga, počinju da razvijaju listove koji su vrlo vlaknasti i nije ih dobro jesti. Mikrobilje kukuruza uzgaja se sve vreme u mraku kako bi izdanci ostali žuti. Izloženost svetlosti uzrokovaće da pozelene i razviju vlakna, što nije dobro. Aroma se tom prilikom takođe znatno menja. Koristite neku dublju posudu, zbog bolje zaštite od svetlosti.

Za više opštih informacija o uzgoju mikrobilja pročitajte naš članak Kako gajiti mikrobilje – korak po korak” 

Karakteristike:

Izdanci kukuruza su neverovatno slatki, a mogu da budu i odličan ukras za salate ili druga jela u kojima želite slatki ukus. Ukus je tako intenzivno sladak da ga treba doživeti da bi se razumeo.

55 RSD550 RSD

Očisti
Šifra proizvoda MB24 Kategorija
Učitavanje…
  • Nema proizvoda u korpi.