Berba oko 7 dana – Uzgajajte neverovatno slatke i ukusne izdanke kukuruza. Neverovatno su lepog ukusa. Imaju zapanjujuću žutu boju, pa su ovi izdanci jedinstveno mikrobilje za uzgoj.
Latinsko ime: | Zea mays everta |
Teškoća uzgajanja: | umereno |
Potapanje: | 8 sata u hladnoj vodi |
Stopa setve za ležištu
(10×20 cm): |
oko 20 g (količina može da varira) |
Vreme u mraku: | držite sve vreme u mraku |
Vreme klijanja: | 2-3 dana |
Procenjeno vreme do berbe: | oko 7 dan |
Boja mikrobilja: | svetložuta |
Ukus mikrobilja: | šećernosladak |
Tekstura mikrobilja: | hrskava i sveža |
Nutritijenti: | vitamini A, B, C i E, kalcijum, hlorofil i magnezijum |
Smernice za uzgajanje:
Mikrozelene izdanke slatkog kukuruza lako je uzgajati, najbolje na zemlji. Postoji nekoliko ključnih razlika u rastućoj tehnici ovog mikrobilja u odnosu na većinu drugih. Izdanke kukuruza morate ubrati oko 7. dana. Ukoliko se uzgajaju duže od toga, počinju da razvijaju listove koji su vrlo vlaknasti i nije ih dobro jesti. Mikrobilje kukuruza uzgaja se sve vreme u mraku kako bi izdanci ostali žuti. Izloženost svetlosti uzrokovaće da pozelene i razviju vlakna, što nije dobro. Aroma se tom prilikom takođe znatno menja. Koristite neku dublju posudu, zbog bolje zaštite od svetlosti.
Za više opštih informacija o uzgoju mikrobilja pročitajte naš članak “Kako gajiti mikrobilje – korak po korak”
Karakteristike:
Izdanci kukuruza su neverovatno slatki, a mogu da budu i odličan ukras za salate ili druga jela u kojima želite slatki ukus. Ukus je tako intenzivno sladak da ga treba doživeti da bi se razumeo.