office@semesemena.co.rs | 011 286 1187

Rotkva Japanska

310 RSD2,560 RSD

Očisti

Berba 5-6 dana – Visoka klijavost. Japanska rotkva jedna je od najaromatičnijih sorti dostupnih klica. Uzgaja se zbog specificnog i blago pikantnog ukusa. Gurmanski su dodatak mnogim jelima.

 

Latinsko ime: Raphanus sativus
Težina uzgajanja: lako
Preporučeno sejanje: 1,5 kašika za litarsku teglu
Inicijalno vreme natapanja: 4-6 sati
Učestalost ispiranja: 2-3 puta na dan
Procenjeno vreme do berbe: 5-6 dana
Ukus klice: blago pikantan ukus rotkve (blaži od crvene rotkve)
Nutritijenti: gvožđe, kalijum, kalcijum, magnezijum, natrijum i fosfor, vitamin A, B, C.

Smernice za uzgajanje:

Seme je okruglo, svetlobraon boje. Pre upotrebe seme valja oprati. Seme bi trebalo naklijavati na tamnom i prozračnom mestu prva 3-4 dana, a posle toga može se izneti na indirektnu sunčevu svetlost da bi klice dobile zelenu boju. Najpovoljnija temperatura za klijanje semena je između 18°C i 21°C. Važno je ispirati seme 2-3 puta dnevno tokom klijanja kako bi se održala vlažnost i sprečila pojava plesni.

Za više opštih informacija o uzgoju klica pročitajte naš članak “Kako gajiti klice – Korak po korak” 

Karakteristike:

Klice japanske rotkve imaju visok sadržaj nutritivnih vrednosti, bogate su vitaminima i mineralima. Pomažu u jačanju mišićnog tkiva, poboljšanju vida, imaju antiseptičko dejstvo, stimulišu lučenje želudačne kiseline što poboljšava proces varenja.

Mogu se konzumirati same, uz kanapee i druga jela. Njihov blago ljuti ukus je pogodan začin za salate, meso i ribu.

310 RSD2,560 RSD

Očisti
Šifra proizvoda K10 Kategorija
Učitavanje…
  • Nema proizvoda u korpi.